Skrivet av: moanaforgus36 | december 31, 2019

Colombia del 4, vi säjer hej då till Santa Marta

Santa Marta 31 december 2019.

Efter julfirande och ytterligare bunkring av torrvaror är vi nu redo att segla vidare. Det har varit en väldigt bra vistelse här. Santa Marta är en livlig och trevlig liten stad och marinan har varit väldigt bra att ha att göra med. Men nu ska det bli skönt att komma ut på havet igen.

Vi och Harmonium avseglar tidigt i morgon bitti ner längs Colombias kust och gör några ankringsstopp på vägen mot Panama och San Blas. Vi klarerar ut från Colombia nu, men i vårt zarpe (nödvändigt papper vid ut- och inklarering som marinan fixar här) står att vi får göra stopp längs kusten. Sen seglar vi till Obaldia vid östra Panama och klarerar in där.

Från och med nu blir det nog lite si och så med internet och wi-fi, så det dröjer kanske med nästa längre uppdatering av bloggen.

Gott Nytt År!!

 

Julafton firades tillsammans med Andreas och Cecilia från Hakuna Matata och Krista och Phil från Harmonium. I Moanas sittbrunn tittade vi först på lite Kalle Anka på Youtube, sen åt vi traditionell svensk julmat, hemrullade köttbullar, skinka, sillkonserv och ansjovis (som vi hittat på affären) och till julnubben sjöng vi Hej tomtegubbar och Midnatt råder 🎅🏻🤶

 

I mellandagarna rustades det på marinan för en konsert med ett latinoband och överallt pyntades det med lampor, flaggor – och varför inte en ko i spegelmosaik! 🎉 🎉🎉🇨🇴

 

Utsikt över Santa Marta. Vi gick över bergen mot byn i viken bredvid, Taganga.

 

Taganga är en liten fiskeby som även är välbesökt av turister. Många colombianer turistar här vid havet.

 

Efter några svettiga timmar satte vi oss på ett litet ställe vid stranden och njöt av fräsch och nygjord lulojuice respektive limonada de Coco. De kan verkligen göra goda juicer här i Colombia.

 

Vi firade nyår igår den 30:e eftersom vi ska upp så tidigt i morgon bitti. Restaurangbesök och lite bubbel blev det med Hakuna Matata och Harmonium. Det är seglingen förbi udden med den stora Magdalenaflodens utlopp vid Barranquilla som kan vara lite speciell med vindar, strömmar och diverse junk som kommer i vattnet. Så det är bra att passera där tidigt på dan.

 


Responses

 1. Hallå vänner! Colombia verkar vara ett fint turist-/långseglarmål. Va bra ni har det! Här hemma lyser snön med sin frånvaro och det är 5-8 gr varmt. Segling framstår alltmer som en härlig och hållbar livsstil! Kramar!

  • Morning, klockan är 5.30 här och det börjar ljusna. Viner i riggen. Får nog en fin gång till Puerto Velero, 60 M. Blir skönt o svajligga och få fint vatten. Harmonium går också.
   Märkligt väder där hemma.
   Ha det gott👍🇨🇴Kramar

 2. Kul att ta del av alla era äventyr!

  • Härligt o höra. Nu är vi på väg mot San Blas öarna där kunna indianerna lever. Googla på det. Spännande. Kul o följa dina resor på fejan🇨🇴😍


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: