Skrivet av: moanaforgus36 | december 3, 2018

Grenada och Carriacou

Carriacou 2 december 2018

Ligger nu för ankar i Tyrrel Bay på Carriacou strax norr om Grenada. 🌴🌦En rofylld o vacker ö med gröna kullar. Vattnet är turkosblått, vinden är frisk men varm. Ibland kommer en sköldpadda simmande, och pelikaner flyger över viken. 

Trud, en Allegro 33 från Göteborg ligger intill. Marina, en Wasa 420 från Sollentuna gick till Sandy Island igår. Här ligger också våra franska vänner med sin catamaran Iroise. Vi träffade dem i Brasilien första gången.

Ibland kommer en “local” roende på besök och vill sälja något. Vi köpte en stor lobster som kokades i havsvattnet. Här på Carriacou kan du också ta upp båten och lämna den en längre tid.

På väg tillbaka från Sverige till Grenada turistade vi några dagar i New York o Washington. 🇺🇸Städer som bjuder på olika upplevelser. New York, ett myller av höga byggnader som står tätt och staden ger skön puls. Där blev det långa vandringar på Manhattan och Broadway-besök, Phantom of the Opera.

Washington, är en stad med mer luft, låga utspridda byggnader med inblandning av grönt. Här såg vi vår första NHL-match, Washington ”CAPS” mot Dallas. Bäckis dominerade.

Vi kom till Grenada 🇬🇩 den 5 november där Moana låg på land på Spice Island Marina. Det Visade sig att Moana klarat fukten o värmen bra. Bra doft i båten, lite fläckar som vitt damm som var lätt att torka bort. Tack till Christer som fyllt på saltbägarna under sommaren.

Vid sjösättningen kom det in vatten vid loggivaren. Så vi gick upp på land igen. Plastmuttern på insidan som drar fast loggivaren var spräckt så vi satte dit atrappen. Nu ser vi bara farten på navigatorn.

Väl i sjön gjorde vi Moana sjöklar blandat med som vanligt turistande o umgänge med övriga seglare. Det ligger många vänner här som vi träffat efter vägen.

Gummijollen, en billig men ganska ny Aqua Smart lämnade vi uppblåst på däck skyddad i en press. Men värmen har förstört den, den behöll ingen luft och beslagen hade lossnat. Stellan på Marina hade 2 jollar så vi fick låna jolle av honom tills vi hittade en ny. Köpte en Highfield 240 HYP med vitmålad aluminiumbotten på Island Water World i S:T George. Ja den var dyr! Men en bra jolle är ju nödvändig. Blir inga julklappar.

I Prickly Bay ligger också Trud med Hans o Pia. Hans är fena på bland annat elektronik. När han hör att fjärrkontrollen till ankarspelet krånglar, så kollar han på det. Så efter mätning o lödning så spinner spelet som en katt, härligt.

Varje lördag kör de en Hash på Grenada, det är en bergsvandring med efterföljande käk. Eftersom det var debut för oss blir vi utsatta för en överraskning, alla vi ”virgins” blev fullkomligt nerduschade av öl till allas förtjusning.

Efter 2 veckor i Prickly kastar vi loss kl 7 o seglar de 40 M till Carriacou.⛵️😎

I Karibien fläktar hela tiden den friska NO till O vinden ca 8-13 m/s, så vi har inte satt upp genuan. Tror det räcker med focken 27 kvadrat som vi också har på rulle. 

Vi seglar bidevind nära Grenadas kust med 2 rev i storen och även focken lite inrullad. Går riktigt bra, tror vi har lite medström. När vi kommer till norra Grenada girar vi mer styrbord och håller kurs på Ronde Island. Vill inte segla över en levande vulkan, Kick ’Em Jenny, som är markerad med en cirkel på sjökortet. Vi får motvind, rullar in focken och går för motor med stöttande stor i 9 M. Inget sjölä från Grenada och sjön sköljer över båten. Väl framme vid Ronde Island blir kursen mer nordlig och vi sätter focken och kan segla ända fram till Tyrrel Bay på Carriacou. Första seglingen går bra och snabbt, 7 timmar. Och i kölsvinet är det dammtorrt, härligt!

Ligger kvar en vecka på Carriacou, sen betar vi av öarna norrut i Grenadinerna och firar jul på Bequia.🎅🏻

 

Manhattan skyline från Liberty Island.

 

One World Trade Center

 

På Manhattans västra sida finns hamnar och idrottsanläggningar.

 

Central Park i höstfärger. Vi hyrde cyklar och cyklade runt hela parken, och besökte John Lennons minnesplats.

 

Capitolium, Washington. Här sitter kongressen. Vi fick en guidad vandring i byggnaden.

 

Vår första NHL-match: Washington Capitals (med tre svenska spelare) mot Dallas Stars. Det var 18000 på läktaren och hög stämning!

 

Moana på svaj i Prickly Bay, Grenada.

 

Från fortet i Saint Georges, Grenada, är det fin utsikt över stan.

 

Hashvandring med Micke och Lotta från Svea och vännen Hanna.

 

Beachparty i Prickly Bay med seglarvänner.

 

Så blev det en ny dinge och en ny badstege på Grenada.

 

Frisk bidevindssegling till Carriacou.

 

Utsikt över Tyrrel Bay, Carriacou, efter en hård toppbestigning. Union Island syns i bakgrunden. Moana ligger för ankare nere till höger i bilden.

 

Paradise Beach med utsikt över Sandy Island till höger.

 

Vi gick på stranden och Tobbe hittade en liten frukt som doftade gott och som smakade gott. Tack och lov tog han bara ett par små tuggor och tog med frukten till baren vid marinan. Där blev de förskräckta. Det var en Manchineel – en frukt från ett av världens giftigaste träd!
Barkillen rådde honom att dricka mjölk och tvätta händerna noggrant. Tobbe fick en brännande känsla i munnen, men inga andra symtom utom kraftig diarré på natten.
Bragdeglufs…..


Responses

 1. Hallå på er goa vänner 😊
  Härliga bilder med beskrivande text det ser ut som ni har det helt underbart/ Segla väl ⛵⚓
  Kramar Erik o Marie

  • Tja gamla kompisar! Kul att ni läser o skriver. Det är vänner o de kära man saknar. Ja karibien bjuder på vacker natur, vänligt folk o skönt klimat. Blir det Barcelona i jul?
   Kramar👌😎Eva o Tobbe

 2. Hej kära vänner! Glad att ni skriver på bloggen. Ser härligt ut i Festindien :). Grenadinerna är ju så fint. Mycket båtar i Tyrell Bay, ser mer ut som Bequia. Om du jämför med 1984 Tobbe?
  Kanonjolle ni har köpt, den ska väl trivas i solen. Kramar från ett gråmulet Stockholm/ Ola & Torunn

  • Tja vänner! Kul att raderna glädjer. En så länge är det bara början av öarna. Men visst är det fler båtar, men inte så det stör. Skön miljö: klimatet, folket och naturen. Får se snart hur reven ser ut. Ni får värma er med god glögg o gemenskap med de kära. Och så pysslar du väl med Noa Noa och kanske lite dumheter också. I morgon glider vi till Sandy Island. Kram till er båda👌Eva o Tobbe

 3. Hej på er. Läser med glädje era berättelser och gläds åt att ni hittar på en massa äventyr men glufsa i sig giftigt frukt kan ni väl undvika framöver. Själv har jag lyckats hålla mig på spåret trots regn och dis. Örjan fick en omgång med 3-0 senast.

  • Tja Robban, kul att du kollar! Nyss en morgonsimning i stället för promis när vi svajar. Bra att du håller Örjan (hälsa) stången så vi får en 5-settare till sommaren. Ha det gott😎👍

 4. Fantastiskt kul att läsa hur ni har det! Man blir ju lite avundsjuk… Vi ska visserligen till Spanien över jul och nyår, men Grenada låter lite häftigare!

  Spännande frukt du hittade, Tobbe. Tur att du har stålmage! Ha det så bra!

  • Tack Clarence! Låter kul med Spanien, golf blir det antar jag. Och du verkar hålla igång med golforganiserande. Ser på Fejan. Och så kanske ni tar en utflykt till Sthlm i sommar. Ha det gott🇬🇩😎🌴

   • Golf, ja. Golforganiserande, ja. Stockholm i sommar, hoppas jag! Vi håller kontakten!

   • 👍😎Snart S:T Vincent🇻🇨 som har den största ”skärgården” i Västindien.

 5. Härligt att läsa om erat äventyr, besök i det stora äpplet och hockey match👍🏻. Sluta med konstiga frukter, typiskt Tobbe att äta först och fråga sedan😂. Ha det gott, Pelle och tjejerna.

  • Kul o höra Pelle👍Ja men den luktade o smakade gott!
   Så blir det Thailand för er snart!
   Ha det gott😎🇻🇨

   • Ja, Koh Lanta och Koh Jum. vi åker nästa helg 🙂

   • 👍Är nog ett bra val god o billig mat. Hälsa Kho Lanta. Var där för 14 år sen. Fredag, blir det en rökig i kväll!?🇻🇨😎


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: