Skrivet av: moanaforgus36 | juli 7, 2018

Grenada maj 2018

Ingarö 6 juli

Har inte skrivit sen vi lämnade Tobago 19 maj då vi seglade till Grenada.

18 maj
När vi seglade från den trivsamma byn Charlotteville på Tobago var avsikten att gå till Englishman’s Bay. Men lokalbefolkningen avrådde oss från att gå dit, för de menade att knarksmugglare höll till där.
Vi fick en skön segling tillsammans med holländarna efter Tobagos lummiga kust ner till Castara Bay, där vi ankrade utanför en liten by. Tog jollen till stranden och strövade runt i byn och möte trevligt folk.

19 maj
Startar klockan sex för segling de 90 M till Prickly Bay på södra Grenada. Vi får en skön segling i frisk NO vind. För fock och 2 rev i storen forsar Moana på bra i halvvinden. Men djurlivet är dåligt, endast några fåglar.
Några timmar innan Grenada kommer 45 fotaren med holländarna ikapp oss. De startade 2 timmar efter oss.

I Pricklay Bay på Grenada ligger båtarna tätt. Halvvägs in i viken på östra sidan finns en jollebrygga, inklareringskontor, restaurang och lite småbutiker. Längst in i viken ligger Spice Island Marina där vi ska lämna båten under sommaren.
Vi träffar 10 svenska båtar här och några holländare som vi också träffade i Surinam.

Grenada är en vacker ö med härlig grönska, också mysiga människor. Tillsammans med Peter o Jackline (Arcona 430 Ellen) gör vi en guidad rundresa och besöker kakao- o nutmegfabrik, romdestilleri och vattenfall. Vid marinan går busstaxi som kostar 5 EC dollar till huvudstaden S:t George. S:t George är en trevlig gammal stad med en välskyddad hamn.
Grenada tillhörde Storbritanien till början av -60 talet. Mauritz Bishop tog över ledningen av landet 1979 och drev kommunistiskt styre med stöd av Cubas Castro och Ryssland fram till 1983 då han blev mördad i inbördeskriget.

Fram till vi ska dra upp båten den 15 maj blir det båtunderhåll och städning varvat med utflykter och samvaro med övriga seglare.

Vi får ett bra intryck av marinan och intill ligger båtbutik med bra utbud. Men båttillbehören är dyrare än i Sverige. För uppläggningen betalar vi ca 5000 kr per månad. När vi lämnar båten placerar vi ut saltbägare som ska ta hand om fukten. En svensk som ligger med båten här ska kolla båten och fylla på salt.

Åker tillbaka till Moana i början av november och fram till dess bor vi i Mörtviken på Ingarö. Kommande vinter blir det segling norrut mellan öarna i östra Karibien.

 

45 fotaren Zeezout lämnade Tobago 2 timmar efter oss men kom i kapp oss på kvällen när vi såg Grenada.

 

 

 

Åkte på en guidad rundtur och besökte bland annat en kakaofabrik. De vita kärnorna blir sedan choklad. Grenada kallas också kryddön.

 

Väl skyddad marina i S:t George, Grenadas huvudstad.

 

Beachparty med grillning i Prickly Bay.

 

Masten förgylls av souvenirer från de olika platserna.

 

Vi lämnade Moana (med gröna täckningen) på södra Grenada, Spice Islands Marina vid Prickly Bay. Kostnaden är ca 5000 SEK per månad. Under sommaren är vi på Ingarö och åker tillbaka i början av november.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: