Skrivet av: moanaforgus36 | juni 19, 2014

Händelserikt första dygn

När vi skulle stuva båten upptäckte vi att fåglar tagit sej in igenom en glipa vid ingångsluckan. De hade haft stort kalas i ett par kassar med torrvaror,så det blev städning på direkten. Tack och lov hade ingen glömt att flyga ut i alla fall!

Men mycket skräp var det….

image

 

Till slut kunde vi styra ut på Ingaröfjärden.

image

På nattpasset blev det motorgång, vinden svag och rakt emot.

Plötsligt hördes en ettrig signal -tempmätaren stod på tok för högt, så vi stängde av motorn direkt. Efter diverse felsökning och flera telefonsamtal konstaterades att cirkulationspumpen till kylvattnet pajat. Vinden var svag, men vi seglade i sakta mak in mot Oxelösund, där vi fått kontakt med en vänlig meck. Som faktiskt skulle jobba till fyra så här dan innan midsommar.

image

Vi seglade in till Oxelösunds varv. Meck-killen konstaterade pumphaveri, men kunde inte laga den och hade ingen ny.  Ett tag såg det ut som vi skulle få tillbringa hela helgen här. Men Tobbe hade ringt tusen och en samtal under tiden, och faktiskt lyckats få tag på ett ställe i Åkersberga som hade just en sån cirkulationspump som vi behövde. Annars var det beställningsvara från Göteborg! Det blev nödsamtal till Robban och Amie som ryckte in som räddande änglar – körde till Åkersberga, hämtade pumpen och kom ner till oss med den!!!!!

image

Och vår ängel-gast Belle (numera Belle-meck:-) bytte pumpen. ”Som en gammal Amazon” konstaterade han glatt.

Halv sex kunde vi styra söderut igen. Händelserikt dygn..


Responses

  1. Vilket flyt ni hade….😉
    Kram

  2. Det här kallar jag riktiga vikingatag! Bra kämpat Moanas kapten, amiral och supergast! Vi slappar och ser fram emot att Moanas nos dyker upp i flodkröken här i Mandal. Kramar och forttsatt govind! Ola o Torunn


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: